Wandelen en fietsen in overvloed

Natuur

Met een ligging direct naast rivier de Tsjonger en het Friese platteland, kunnen natuurliefhebbers bij ons goed vertoeven.

Fietsen
Het knooppunt 'route Fietsroute Netwerk Fryslân' ligt direct naast ons terrein, aan de Tsjonger. Vanaf hier kunt u van punt tot punt zelf uw route bepalen door Friesland. Geniet tijdens het fietsen van prachtige natuur en lokale bezienswaardigheden. De route vanaf dit knooppunt is voor een ieder geschikt; u zult hoe dan ook een leuke en ontspannen fietstocht hebben. 

ontdek Fietsroutes

Wandelen
In het zuidoosten van Oldeberkoop ligt het oude riviertje de Linde. Als u langs de historische Bekhofschans wandelt, komt u zo terecht in het prachtige Stuttebosch. In dit bos kunt u genieten van een unieke combinatie van natuur en cultuur. Het bestaat uit een rijke diversiteit van bomen, waaronder jonge en oude naald- en loofbomen. Ook is deze omgeving bedekt met veel varens en schraalgrasland. Het bos wordt zorgvuldig beheerd door Staatsbosbeheer, waardoor u hier veel dieren en insecten tegenkomt. Parkeer bij de Bekhofschans en kijk u ogen uit door dit bijzondere stukje natuur.

Ontdek wandelroutes